Штайнмаєр більшу частину візиту до України провів у бомбосховищі

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр прибув до Києва вперше після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну і звернувся з посланням до громадян України.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Про це повідомила його представниця Керстін Гаммелін, пише kyiv.media

«Моє послання народу України таке: ви можете розраховувати на Німеччину! Ми продовжимо підтримувати Україну: у військовому, політичному, фінансовому та гуманітарному плані», – йдеться в тексті заяви Штайнмаєра.

До допису вона прикріпила фото Штайнмаєра, який виходить із поїзда в Києві.

Президент також звернувся до громадян Німеччини із закликом підтримувати українців попри труднощі, яких зазнає Німеччина. «Я звертаюся до всіх німців удома: ніколи не забуваймо, що ця війна означає для людей тут! Попри всі тягарі, які приносить війна і нам у Німеччині, – на хвилинку подивімося очима українців, тоді ми зрозуміємо, що їм потрібна наша повна солідарність і підтримка – доти, доки це необхідно», – йдеться в тексті заяви.

Штайнмаєр також зазначив, що йдеться про якнайшвидше відновлення зруйнованої інфраструктури, ремонт електромереж, водопроводів, систем опалення, усунення вузьких місць у подачі електроенергії в Україні.

«Багато німецьких міст-партнерів надають велику допомогу в цьому плані. Разом із президентом України Володимиром Зеленським я візьму на себе шефство над партнерською мережею українських та німецьких міст. Що більше партнерських відносин, то краще буде пережити зиму», – наголошується в заяві президента Німеччини.

Згодом з’явилося фото очільника Німеччини у сховищі і стало відомо, що саме там він через постійні повітряні тривоги, змушений був провести більшу частину часу під час свого візиту до української столиці.

ЗакарпатПост