Зеленський вручив орден дружині загиблого Героя зі 128 бригади Андрія Літуна

Володимир Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині та дітям підполковника Андрія Літуна, якого удостоєно звання Героя України посмертно. У лютому підполковник брав активну участь у боях проти російських загарбників за міста Мелітополь і Токмак, знищуючи техніку й живу силу противника.

замовляй рекламу на сайті zakarpatpost.net 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

На початку березня батальйон підполковника захищав від окупантів населений пункт Малі Щербаки Запорізької області. 6 березня батальйон Андрія Літуна вступив у бій із переважальними силами російських окупантів, підполковник ціною власного життя прикривав відхід підлеглих, чим забезпечив уникнення ще більших втрат серед особового складу підрозділу, повідомляє 128 гірсько-штурмова Закарпатська бригада у соцмережі.

Також Президент передав орден матері старшого лейтенанта Романа Русника, якого удостоєно звання Героя України посмертно. На початку березня біля населеного пункту Кремінна Луганської області Роман Русник виявив ворожу ДРГ і силами одного відділення успішно знешкодив її. Після цього старший лейтенант залишився на її позиції з метою розвідки подальших дій противника. Проте ворог отримав інформацію, що його ДРГ ліквідована, та висунув підкріплення. Роман Русник вирішив залишитися й ціною власного життя прикривав відхід побратимів. Військовослужбовці, яким вдалося першими відступити, запросили вогневу підтримку, і наша бронегрупа, що прийшла на допомогу, знешкодила вороже угруповання.

ЗакарпатПост