Нині – свято закоханих. Що вам відомо про День святого Валентина

Звісно, відзначають День святого Валентина далеко не всі закарпатці, але для молоді цей день має велике символічне значення.

Передплатіть газету ПОРАДИ на своїй пошті ❤️ індекс 91145 ❤️ реклама в газеті 067 666 90 90

Багато хто саме 14 лютого освідчується в коханні, одружується, чи запрошує близьку людину на перше побачення.

Багато хто вважає, що це свято, так само як і Хелловін, прийшло до нас із Заходу, однак це не так. Народився День закоханих (принаймні у тій формі, яку ми знаємо сьогодні) в середньовічній Європі, звідки згодом помандрував до Америки, а до нас дістався разом з незалежністю.

Але це не так.

Так от, 14 лютого пов’язане з ім’ям християнського святого Валентина. От тільки історія частенько замовчує, що таких персонажів насправді було як мінімум троє:

  • Священик і лікар, якого стратили 14 лютого під час гонінь на християн за часів Клавдія ІІ.
  • Єпископ, з яким фактично сталось те ж саме: був убитий за приналежність до християнства під час панування Авреліана. Стратили його теж 14 лютого, і навіть поховали в тому ж місці, що і його попередника. Це часто спричиняло різного роду непорозуміння.
  • Кандидат на пост Папи, що проживав у Єгипті та у своїх проповідях говорив про шлюб як ідеал християнської любові. Однак про його смерть та місце поховання нічого не відомо.

Вважається, що усі три Валентина возвеличували кохання, допомагали молодим залагоджувати суперечки і охоче вінчали закоханих. Та все ж багато людей більше схиляються до думки, що покровителем закоханих був саме єпископ Валентин.

Святкувати цей день, чи ні – особиста справа кожного. А сайт ЗакарпатПост бажає усім краянам міцних родин і тривалих стосунків!

ЗакарпатПост