Які рішення  сьогодні «наприймали» депутати Ужгородської міськради: деталі сесії

В Ужгороді пройшла чергова сесія міських обранців. Усі деталі голосувань та рішень читайте у нашому матеріалі.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👇безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

За рішенням депутатів, в Ужгороді у 2023-2025 роках діятиме Програма забезпечення цивільного захисту у закладах освіти міста. Комплекс запланованих заходів спрямований на вирішення проблемних питань у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, що існують зараз  у закладах освіти.

Програма передбачає підвищення ефективності реагування на надзвичайні ситуації та події, а також утримання захисних споруд цивільного захисту в належному стані, зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів тощо.

Ресурсне забезпечення програми заплановано у розмірірі 23 мільйонів гривень на 3 роки, із них 9,5 мільйонів гривень на 2023 рік.

Також прийняті зміни до Програми посилення соціального захисту громадян міста «Добра справа» на 2021 – 2023 роки, зокрема до порядку надання матеріальної допомоги особам, які потребують соціальної підтримки, підтримали сьогодні на засіданні сесії Ужгородської міської ради.

Рішенням встановили максимальний розмір допомоги громадянам, які потребують лікування та/або соціальної підтримки – 5 000 грн один раз на два роки.

Підтримали сьогодні у сесійній залі депутати Ужгородської міської ради і Програму медичної підтримки учасників бойових дій при проходженні стаціонарного лікування у медичних закладах міста на 2023 – 2024 роки. Фінансове забезпечення документу – 50 мільйонів гривень на 2 роки.

Метою Програми є покращення забезпечення медичними послугами та харчуванням при стаціонарному лікуванні у медзакладах Ужгорода військовослужбовців, які отримали поранення, травми внаслідок участі у бойових діях у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Також, депутати Ужгородської міської ради підтримали проєкти рішень про прийняття коштів іншої субвенції на 2023 рік на проведення медичних оглядів призову громадян на строкову військову службу, прийняття громадян на військову службу, прийняття громадян на військову службу за контрактом, проведення медичного огляду, військовозобов’язаних, резервістів для визначення ступеня придатності їх до військової служби, приписки молоді Холмківської сільської територіальної громади в сумі 300 тис. грн та Великодобронської  сільської територіальної громади у сумі 200 тис. грн.

Депутати затвердили договір між Ужгородською міською радою та Холмківською сільською радою про передачу коштів іншої субвенції з місцевого бюджету на співфінансування частини витрат на заробітну плату з нарахуваннями на неї та витратними матеріалами військово-лікарській комісії, та аналогічний договір між Ужгородською міською радою та Великодобронською  сільською радою.

У зв’язку із цим депутати внесли зміни у Програму забезпечення роботи медичних комісій при Ужгородському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки на 2020-2023 роки – збільшили вартість Програми у 2023 році на суму 500 тис. грн. за рахунок субвенцій від Великодобронської ОТГ – 200 тис. грн та Холмківської ОТГ – 300 тис. грн.

За Програму підтримки однієї із військових частин на 2023-2024 роки проголосували депутати одноголосно. Фінансове забезпечення Програми заплановано у розмірі 30 мільйонів гривень на 2 роки, із них 20 мільйонів гривень – на 2023 рік.

Документ прийняли для забезпечення готовності військової частини до виконання завдань за призначенням; підвищення ефективності співробітництва; піднесення престижу військової служби та надання допомоги військовій частині.

Підтримали депутати і Проєкт рішення про зміну назв 5 освітніх закладів міста. Зміни відбуваються з метою приведення у відповідність до вимог чинного законодавства України назв і установчих документів закладів освіти міста.

Депутати також затвердили у новій редакції Статути цих закладів, а також комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр № 1» Ужгородської міської ради. Керівники закладів освіти та комунальної установи мають забезпечити реєстрацію установчих документів у визначеному законодавством порядку.

Змінять назви:

– Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 із поглибленим вивченням словацької мови на Ужгородський ліцей № 4 Ужгородської міської ради Закарпатської області.

– Ужгородська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 5 із поглибленим вивченням іноземних мов Ужгородської міської ради Закарпатської області на Ужгородський академічний ліцей № 5 Ужгородської міської ради Закарпатської

області.

– Ужгородська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10 з угорською мовою навчання імені Дойко Габора Ужгородської міської ради Закарпатської області на Ужгородський ліцей імені Дойко Габора Ужгородської міської ради Закарпатської області.

– Багатопрофільний ліцей «Інтелект» – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 11 Ужгородської міської ради Закарпатської області на Ужгородський ліцей «Інтелект» Ужгородської міської ради Закарпатської області.

– Ужгородська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 15 Ужгородської міської ради Закарпатської області на Ужгородський ліцей № 15 Ужгородської міської ради Закарпатської області.

ЗакарпатПост