Шок: личинки глистів утворили тисячі кіст у шлунку пацієнта

Постійний набридливий кашель змусив чоловіка звернутися до лікарів. У першу чергу пацієнту призначили рентген. І були шоковані.

передплати газету Поради Здоров’я на своїй пошті – індекс 89266 💙 💛 рекламуйся в газеті 067 666 90 90

У шлунку виявили сотні яскравих плям. Дослідження встановило, що це звапнілі залишки личинок глиста – стрічкового черв’яка. Діагноз – цистицеркоз, пише ICTV з посиланням на DailyMail.

Доктор Вітор Борін де Соуза, медик лікарні Hospital das Clínicas у бразильському місті Ботукату, був настільки вражений, що виклав цей рентгенівський знімок у соціальних мережах.

Стрічкові черв’яки зазвичай полюбляють кишечник, але можуть відкладати личинки у м’язах, в очах. Але найнебезпечніше, коли дістаються мозку.

Саме тому пацієнту призначили МРТ-сканування, щоб перевірити наявність можливих кіст у мозку. В цьому місці вони  потенційно смертельні.

Кожна точка на рентгені – це кіста, яка утворилася через личинку глиста.

Можливі головні болі і навіть судоми, сплутаність свідомості, запаморочення… У таких випадках зазвичай потрібне хірургічне втручання для видалення кіст.

Якщо не лікуватися, ймовірний летальний результат.

Стрічкового черв’яка Taenia solium ще називають свинячий ціп’як. Яйця цього глиста передаються через заражені фекалії, найчастіше через зіпсовану воду або неналежну гігієну рук під час приготування їжі. Люди також можуть заразитися стрічковим черв’яком через продукти зі свинини.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, цисти личинок Taenia solium, що розвиваються в головному мозку, є причиною до 70% випадків епілепсії в деяких частинах світу.

Вважається, що кожен рік близько 2,5 млн людей заражаються Taenia solium, причому найчастіше його виявляють у бідних регіонах Азії, Південної Америки та Східної Європи.

ЗакарпатПост