Контрнаступ України може тривати «тижні, а то й місяці», – Макрон

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що контрнаступ України вже триває кілька днів і має призвести до умов, які дозволять Києву якнайвигідніше почати переговори.

новини, зроблені з любов’ю 💛💙

Про це, як пише «Європейська правда» з посиланням на BFMTV, Макрон заявив у понеділок на пресконференції з лідерами Німеччини та Польщі.

«Український контрнаступ триває вже кілька днів. Він має тривати кілька тижнів або й кілька місяців. Ми хочемо, щоб він був якомога успішнішим, щоб потім ми могли розпочати фазу переговорів за належних умов», – сказав президент Франції.

У своїй заяві для журналістів Макрон заявив про європейську «єдність» на тлі російського агресора в Україні, а також підтвердив «беззастережну підтримку України» з боку Франції та об’єднаних країн Європи.

«Ми забезпечимо, щоб Росія не вийшла переможницею (з війни – ред.), але також і щоб вона не змогла повторити (цю війну- ред.)», – підкреслив він.

Як повідомлялось, зустріч канцлера Німеччини Олафа Шольца, президента Польщі Анджея Дуди та президента Франції Емманюеля Макрона була присвячена прагненню України до членства в НАТО і гарантіям безпеки з боку союзників напередодні саміту Альянсу в липні.

ЗакарпатПост