Рада прийняла закон про доплати військовим під час воєнного стану

Через 2,5 місяці після голосування правки про «30 тисяч», парламент нарешті прийняв у другому читанні та в цілому законопроект №9342 про доплати військовим».

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це пише УП з посиланням на нардепа від фракції «Голос» Ярослава Железняка у Telegram, народну депутатку, голову комітету ВР з питань антикорупційної політики Анастасію Радіну у Facebook.

За закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану» проголосували 311 народних обранців.

Железняк пояснив, що основна задача законопроекту – військовослужбовцям щомісячно виплачується додаткова винагорода у 30 – 100 тис грн. Доплата виплачується на умовах, у розмірах та в порядку, встановлених КМУ.

Збережені норми:

Доплати строковикам лишили 6000 грн/міс, курсантам – 2350 грн/міс. Теж за порядком КМУ.

Відпустки для військових: до 30 днів щорічна + до 10 днів за сімейними обставинами для курсантів: до 10 днів зимової + до 20 днів літньої.

Не допускаються до участі у веденні бойових дій військовослужбовців з числа призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, які не пройшли курс базової військової підготовки

Мінімальний термін проходження базової військової підготовки – не менше одного місяця.

«Військові, які після поранень є тимчасово непридатними та обмежено придатними до служби  і виведені в розпорядження, будуть отримувати додаткове забезпечення на рівні 20 100 гривень на місяць протягом усього часу перебування поза штатом!

У День Конституції ухвалено закон про виплати для військових 9342, у якому ми з David Braun домоглися збільшення щомісячної виплати для наших поранених, зарахованих у розпорядження командирів. Виплату збільшено у три рази порівняно із першим читанням законопроекту та у 28 разів (!) порівняно із сьогоднішнім днем.

700 грн/місяць – саме стільки сьогодні складає виплата пораненим військовим, зарахованим у розпорядження. Перше читання законопроекту передбачало виплату у 6000/міс.

Як і обіцяла, ми збільшили цю виплату – до 20 100 грн/міс.

Норма працюватиме так: під час лікування після травми в госпіталі (зокрема і закордоном) та/або відпустки для лікування поранені отримуватимуть 100 000/міс. Якщо після лікування ВЛК визнає військового тимчасово непридатним/обмежено придатним на 6-12 місяців і його зараховують у розпорядження – такий військовий протягом двох місяців буде отримувати грошове забезпечення за останньою займаною посадою, а далі – 20 100/міс на весь час перебування у розпорядженні (плюс оклад за званням та надбавку за вислугу)», – пояснила народна депутатка Анастасія Радіна.

ЗакарпатПост