Військовий капелан і громадський діяч Іван Ісайович увійшов до «ТОП 100. Впливові люди Закарпаття 2023»

Вийшов журнал «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100 – 2023».

Купуйте-ТОП-100-Впливові-люди-Закарпаття в кіосках преси та за телефоном 050 888 50 50

Командир 128-ї закарпатської бригади Дмитро Лисюк, професор з окопів Федір Шандор, письменник, який доправив до фронту більше сотні автівок Андрій Любка, перший закарпатський капелан Іван Ісайович, скрипалька, яка вимушено взяла в руки автомат Тімея Фабіан, лікарі, які на передовій та в тилу рятують життя, волонтери та благодійники – сьогодні стільки закарпатців працюють на Перемогу України, що не вистачить жодного журналу чи іншого друкованого видання.

Іван Ісайович у рейтингу цьогорічного видання «Впливові люди Закарпаття».

Священник, перший закарпатський військовий капелан, громадський діяч, засновник дитячого будинку Іван Ісайович відомий багатьом. На фронті – з перших днів російсько-української війни в 2014 році, став капеланом 128-ї бригади. Був двічі поранений, але це не зупиняє його в тім, у чому бачить своє призвання: «Доки будуть потрібні мої руки і серце, я буду з хлопцями», – каже о. Іван. Він приїжджає на Закарпаття на кілька днів, формує вантажі за запитами і знову їде на передову. Потрібна автівка – шукає, харчі – збирає та формує вантажі разом із численними товаришами; є запит на якісь потужніші речі – звертається до друзів у Європі.

Сам себе називає капелан-волонтер: «Мені важко було б всидіти на місці без діла, тому я їжджу до багатьох – до «рідних» 128-ї та 101-ї, до інших – туди, де я потрібен». Бійці приходять до о. Івана зі своїми радощами і бідами, за благословенням або ж просто поговорити. Цивільне населення звертається зі своїми проблемами. І до кожного о. Іван знаходить підхід, кожному намагається допомогти. За це його люблять, цінують, на нього розраховують.

Іван Ісайович нагороджений медалями «За відвагу», «Патріот України», «Учасник АТО», «За сприяння Збройним Силам України», «За  заслуги перед Збройними Силами України», «Народний герой України».

Новий журнал вже можна придбати в кіосках преси.

Читайте, захоплюйтеся, а найголовніше – приєднуйтеся до тих, хто працює задля Перемоги України!

ЗакарпатПост