Замість легковика «Dacia Logan» – вантажівка «Renault Master»

Закарпатські митники вчергове запобігли незаконному ввезенню на митну територію України транспортного засобу за підробленими документами.

Порушення задокументовано на митному посту «Ужгород- автомобільний» Закарпатської митниці. Так, днями з боку Словаччини заїхав вантажний автомобіль марки «Renault Master» під керуванням 42-річного співвітчизника, який працює в одній із волинських підприємств перевізником. Під час проходження митних процедур водій надав товаросупровідні документи на консолідований вантаж, який переміщував на територію України та свідоцтво про реєстрацію даного транспортного засобу.

Втім, у ході перевірки митники виявили у водійській сумочці інше свідоцтво про реєстрацію вказаної вантажівки з іншими технічними характеристиками на автомобіль. Відтак, відразу ж виникли підозри щодо подання до митного контролю свідоцтва про реєстрацію, що містить ознаки підроблення.

Згодом отримано відповідь від сервісного центру МВС: за вказаним серією і номером реєстраційного документа значиться легковий автомобіль «Dacia Logan», повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

Тож, надавши митному органу підробленого документу – свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, відносно перевізника складено протокол про порушення митних правил за  ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Також до правоохоронних органів направлено повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, передбаченого статтею 358 Кримінального кодексу України.

Наразі вантажівка, вартість якої за ціною в Інтернет мережі складає понад 620 тис грн, тимчасово вилучена до рішення суду.

Додамо, що санкції даної статті митного законодавства передбачають накладення штрафу у вигляді 100% вартості предметів правопорушення з їх конфіскацією.

Нагадаємо, нещодавно на цьому ж митному посту посадові особи управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці вже задокументували аналогічне правопорушення та вилучили вантажівку, вартістю понад півмільйона гривень.

ЗакарпатПост