Мешканку Ужгородщини судитимуть за поширення російської пропаганди

Слідчі Управління Служби безпеки України в Закарпатській області завершили досудове розслідування стосовно мешканки Ужгородського району, яка в соціальній мережі Facebook репостила російську пропаганду та кремлівські наративи про війну в Україні.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

За даними слідства, фігурантка публічно виправдовувала воєнні злочини окупантів та поширювала дописи на підтримку дій рашистів. Це підтвердила й ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза.

Наразі матеріали справи разом з обвинувальним актом скеровано до суду., повідомляє Управління СБ України в Закарпатській області.

Фігурантка обвинувачується за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Зловмисниці загрожує до 5-ти років позбавлення волі.

Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України у Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост