На сесії Ужгородської міськради прийняли бюджет на 2024 рік

60% вільного залишку бюджету Ужгородської міської територіальної громади у 2024 році спрямують на підтримку сил оборони, наших захисників.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

Про це поінформував міський голова Богдан Андріїв після сьогоднішньої сесії.

За бюджет Ужгорода-2024 проголосували сьогодні на другому засіданні сесії міської ради. У наступному році бюджет міста прогнозують у розмірі 2 мільярди 80,7 мільйонів гривень.

На захищені статті видатків заплановано 1 мільярд 490 мільйонів 554,7 тисяч гривень, що складає 81,1% видатків загального фонду бюджету міста.

Програму підтримки військових частин Збройних Сил України, інших військових формувань та парамілітарних організацій на 2024 рік підтримали сьогодні депутати міської ради. Програма передбачає надання посильної допомоги у матеріально-технічному забезпеченні військових, зокрема, придбання речового майна та спорядження; генераторів і приладів нічного бачення, павербанків, тепловізорів, дронів; інженерного, соціально-технічного та медичного майна; засобів зв’язку й оптичних приладів; засобів захисту; оргтехніки тощо. 7 мільйонів 600 тисяч гривень – таке ресурсне забезпечення заплановане за цією Програмою. Зокрема 6,5 мільйонів гривень із бюджету Ужгородської міської територіальної громади та 1,1 мільйони гривень – із інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Також, на сесії виділили 502 тисячі гривень із бюджету Ужгорода на допомогу на лікування 26 містянам. За виділення коштів за Програмою посилення соціального захисту громадян міста «Добра справа» на 2021 – 2023 роки на надання матеріальної допомоги проголосували нині на сесії міської ради. Таке рішення підтримали, розглянувши звернення мешканців, враховуючи рішення постійної комісії з питань соціально-гуманітарної політики, Регламенту та депутатської етики, у зв’язку з важкими матеріальними обставинами й потребою значних коштів на лікування і реабілітацію.

ЗакарпатПост