Генконсульство Словаччини розширить штаб в Ужгороді

Міністерство закордонних справ (МЗС) Словаччини у період зимового туристичного сезону розширить штат консульських відділень у своїх дипломатичних представництвах у Києві, Ужгороді та Москві.

Про це повідомив генеральний директор департаменту правової та консульської служби МЗС Словаччини Ігор Барто на зустрічі з представниками туристичних бюро у Братиславі, йдеться у повідомленні відділу преси МЗС.
 
 “Штат консульських відділень на необхідний період буде підсилений за рахунок працівників з інших відділень дипломатичних представництв та з числа працівників центрального апарату”, – зазначається у повідомленні.
 
 Попит на послуги консульських служб постійно зростає, оскільки збільшується як кількість словаків, які подорожують за кордон, так і кількість зарубіжних туристів, що прибувають до Словаччини. З огляду на те, що інтерес до країн Центральної Європи зростає, МЗС Словаччини “має намір привабити російськомовних туристів”. За прогнозами словацького міністерства, у період зимового туристичного сезону кількість туристів з України, Росії та інших країн СНД у Словаччині збільшиться на 30-40%.

mukachevo.net