Закарпатка з Нижньої Апші відзначила 105-ту річницю

Жителька села Нижня Апша, що на Тячівщині, Іляна Влад відзначила свою 105-ту річницю. Жінка – одна з найстарших жительок Закарпаття. Ювілей вона святкувала у колі рідних, які приїхали її привітати.

Іляна Влад народилася 31 жовтня 1913 року у селі Діброва, у багатодітній родині простих селян.  Крім неї, в родині виховувались ще шестеро дівчат і двоє хлопців, пише надзвичайно популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Жінка прожила нелегке життя: важко працювала на фермі у колгоспі. Здоров’я її чоловіка підірвала війна, тож Іляна рано овдовіла і трьох доньок ростила самотужки, змалку привчаючи до праці.

«Наша мама дуже мудра, ніколи ні на кого не сердиться», – розповідає про іменинницею її молодша донька Оксана, яка усе життя живе поряд. Розповідає, що мати завжди була роботящою, а особливо любила шити. І нині ювілярка завжди вислухає і підтримає добрим словом.

Особливе місце в житті пані Іляни завжди мала церква. Пригадують, як минулого року жінка захворіла і кілька днів навіть не розмовляла. Проте після щоденних молитов та відвідин священика чудом одужала.

Ювілярка сказала, що й не сподівалась, що проживе таке довге життя, вона вважає свої поважні літа Божим даром. І дуже вдячна за увагу у свій День народження. Потім додала, що чекатиме такої ж зустрічі наступного року.

Газета «Поради», ексклюзивно для zakarpatpost.net