Кому насправді заважають закарпатські вовки

Чому люди масово вбивають диких лісових мешканців? Чому навіть хизуються своїм звірством у соцмережах?

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Нещодавно в Інтернеті «гуляла» фотографія одного цілковито забезпеченого закарпатця. Який після полювання вишикував біля себе близько двох десятків застрелених качок. Невже він такий голодний, що не має що їсти?

Навіщо йому знадобилося вбивати стількох птахів? Адже якщо людина вже так сильно любить м’ясо, то може купити його в будь-якому відповідному магазині. Для цього знищувати птахів, яких із кожним роком стає менше? – пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Кому насправді заважають закарпатські вовки?

У нас, зокрема на Хустщині, їх із урочистостями відстрілюють і хваляться фотографіями з нещасними вбитими тваринами у соцмережах.

Для чого ж їх відстрілювати? За останні 20 років не було жодного повідомлення, щоб ці хижаки на когось напали! Набагато частіше закарпатці самі нападають на собі подібних, аби пограбувати, самі  вбивають один одного! Адже майже щоденно поліція повідомляє або про вбивство, або про замах на вбивство у п’яному вигляді, або про аварії з фатальними наслідками, також скоєні водіями, які частенько сідають за кермо після гостини.

Тож чому краще не взятись за алкоголіків? Чому так заважають вовки? Чому не вводиться на державному рівні антиалкогольна політика? Цікаво, що напідпитку ті ж браконьєри часом ідуть шукати крові у своїх же населених пунктах. Пригадайте, як один із них на  Хустщині, хильнувши зайвого, застрелив спочатку сусідського собаку, а потім хотів пристрелити ще й власну тещу. Або на Берегівщині, коли так само п’яний закарпатець із мисливсь¬кої рушниці застрелив чоловіка, з яким давно мав неприязні стосунки. Загалом таких випадків більше, але повернемось до вовків.

Усім відомо, що в Україні останнім часом чисельність вовків інтенсивно скорочується. За офіційною статистикою, їх на території держави (у тому числі й на Закарпатті) – усього 2600 особин, а за даними громадських організацій — удвічі менше.

Вовка вже знищено в багатьох країнах Європи, через що його внесено до Європейського Червоного списку. Він перебуває під захистом різних міжнародних конвенцій, ратифікованих Україною. У сусідній Польщі вовка віднесено до видів, що охороняються.

Але чомусь не у нас. Хоча у Червоній книзі України можемо побачити тварин, яких набагато більше, ніж вовків, — борсуків, видр та інших.

Тож кому так заважають вовки? Адже вони, як відомо, санітари лісу, знищують хворих та немічних тварин, регулюють чисельність тих, які поїдають від селян урожай. І нападають на людей, як правило, вони або лише тоді, коли хворі на сказ, або з метою самозахисту. Але, на жаль, закарпатські стрілки вирішили, що не тільки санітари, але й боги Карпат саме вони, тож і знищують у горах все, що рухається.

Повний текст читай тільки у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуй свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуй на своїй пошті!

zakarpatpost.net