Від щеплень в Україні помирає більше людей, ніж від хвороб, від яких вони зроблені

Хто на Закарпатті роздмухав панікудовкола кору та дифтерії

Жодна вакцина світу не може вберегти людину від зараження хворобою. Вона, як запевняють лікарі, може лише полегшити симптоми протікання недуги… Крім того, усі щеплення мають лише тимчасовий ефект. Але ще більше шокує те, що від щеплень в Україні помирає більше людей, ніж від хвороб, від яких вони зроблені, про що пише американський сайт CNN. Утім українська офіційна статистика про це вперто мовчить! Чому? Бо це не вигідно оприлюднювати!

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Лише поодинокі випадки, про які наважуються розповісти батьки, стають резонансними. Наприклад,  як у Рівному в березні, коли після щеплення проти поліомієліту та гепатиту померла піврічна дівчинка.

Біда ще і в тому, що не всі ЗМІ хочуть писати про справжні людські трагедії, адже більше вірять лікарям, ніж згорьованим родичам. Медики ж, у свою чергу, аби уникнути відповідальності, коли стається лихо, ставлять надумані діагнози і в висновках про причини смерті вказуються зовсім інші…

І для більшості журналістів їхні слова є неоспоримою істиною. Які заголовки можна прочитати в газетах та на сайтах останнім часом? «В аптеках немає вакцин від кору», «Захворюваність на грип на Закарпатті перевищила епідемпоріг», «В Ужгороді за день зробили щеплення проти дифтерії тисячі осіб». Зазвичай такі матеріали лише роздмухують страхи людей та не дають об’єктивних оцінок.

Повний текст читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net