Аби поховати батька, закарпатка змушена була взяти кредит: за морг заплати, за довідки всякі заплати, щоб викопали могилу – заплати

У закарпатки помер батько, і родина не мала за що навіть поховати його, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

«Ні, він не помер від коронавірусу. У нього давно було хворе серце. Він жив з нами, дивився, як ми бідуємо, і нічим не міг нам допомогти. Якось уночі йому стало погано. Поки доїхала «швидка», батька не стало. І тут почалося. За морг заплати, за довідки всякі заплати, щоб викопали могилу – заплати, труну купи, місце на цвинтарі купи… А де взяти гроші? Не лише жити, а навіть померти у злиднях проблема», – сумно зітхає жінка.

Усе закінчилось тим, що родина взяла кредит.

«Позику оформив на себе чоловік. Це було на початку травня, але ж він досі не працює. Звісно, погашати його ми не маємо чим, а з банку нам постійно телефонують, залякують, погрожують, одним словом шантажують. У мене вже трусяться руки, коли дзвонить телефон. Я в такому відчаї, що не знаю, як жити далі. Невже, щоб розрахуватися  з боргами за похорон, доведеться продати будинок і з дітьми опинитись на вулиці?» – підсумовує Оксана.

На жаль, не вона одна опинилася у такій ситуації. Наприклад, у Великобританії, де карантин ввели набагато пізніше, ніж в Україні, зараз повернулися до роботи всього 20 відсотків фірм. У нас такої статистики ніхто не веде, та в нас дані можуть бути у багато разів страшнішими. Коронавірус просто спустошує людей, робить їх жебраками. І найбільша біда – фінансова. Бо навіть якщо людина захворіла, її лікування обходиться у 2-3 тисячі гривень на добу. Де брати гроші, коли роботи немає?

Підприємства банкрутують. Хто може, скорочує штати або переводить персонал на неповний робочий день, скорочуючи зарплати. Таке враження, що світ божеволіє! Та головне– невідомо, коли це все закінчиться! Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост