Закарпатці в церквах нині освячують воду і моляться за Героїв

Нині – велике свято християнське Водохреща. На цей день вірники чекають із особливим піднесенням і готуються, аби молитвами очистити душу і тіло, а також набрати у храмі для родини освяченої Йорданської води.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

У Хусті у  храмі святого пермовмученика і архідиякона Стефана 19 січня пройшло особливе богослужіння. Тут молилися за наших Героїв, за полеглих захисників України, за переселенців, усіх потребуючих…. Але головне – освячували воду.

Люди із самого ранку підходили до церкви з корзинами та букетиками засушених світів.

Навіть на подвір’ї панувала особлива піднесена атмосфера.

Служіння звершував отець Тарас Ловска. Приємно, що серед прихожан були не лише літні люди, але й молодь, діти, а також тимчасово переміщені особи.

Бажаючі могли запалити лампадки за померлих, долучитися до духовного піснеспіву, причаститися та прийняти миропомазання.

Фінальним акордом стало освячення води та молитва за Україну –  «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

Відтак прихожани з розійшлися по домівках, аби окропити оселі священною водою та випити разом із рідними по ковточку водохрещенської води.

ЗакарпатПост