СБУ заблокувала діяльність злочинного угруповання, яке займалося рекетом на Закарпатті

Служба безпеки проводить системну боротьбу з організованою злочинністю, яка загрожує державній безпеці України.

потрібні працівники? комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50, вайбер, телеграм

У результаті спецоперації на Закарпатті нейтралізовано діяльність злочинного угруповання, що тероризувало і тримало в страху місцевих жителів.

Обкладаючи «даниною», зловмисники «вибивали» неіснуючі борги з підприємців, при цьому застосовували психологічний тиск і фізичне насильство.

Злочинні дії угруповання призводили до загострення криміногенної ситуації в регіоні, повідомляє Управління СБ України в Закарпатській області.

За оперативними даними, рекетири вимагали від місцевого мешканця системно сплачувати 1.5 тис євро за вигадану «заборгованість».

Правоохоронці затримали двох учасників угруповання відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у Мукачівському районі під час отримання чергового «траншу» данини.

Їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання в умовах воєнного стану).

За рішенням суду їм обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, під час обшуків за місцем проживання фігурантів правоохоронці, серед іншого, знайшли пристрої для негласного отримання інформації. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 359 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації).

Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Спецоперацію проводили співробітники Управління СБУ у Закарпатській області спільно зі слідчими ГУ НП в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост