Міськрада Ужгорода заперечила інформацію про закриття реабілітаційного відділення в лікарні

Як інформує управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення міської ради, інформація щодо допису, розповсюдженого у соцмережах про нібито закриття реабілітаційного відділення в Ужгородській центральній міській клінічній лікарні не відповідає дійсності.

передплати газету Поради Здоров’я на пошті 💛 індекс 89266 💙 реклама в газеті 050 888 50 50 Ціну знижено!

«У комунальних медичних закладах міста станом на сьогодні немає реабілітаційних стаціонарних відділень для дорослих пацієнтів. Пакет із надання реабілітаційних послуг є тільки у міській дитячій лікарні, їх надають дітям. Зараз обговорюється питання проведення капітального ремонту у реабілітаційному відділенні дитячої лікарні.

Нагадуємо, в Ужгороді триває процес реорганізації закладів охорони здоров’я з метою створення кластерної лікарні, яка буде відповідати вимогам директивних документів Національної служби здоров’я України. Одна з умов повноцінного функціонування кластерної лікарні – наявність у медичному закладі стаціонарного реабілітаційного відділення.

Згідно із затвердженою структурою кластерного закладу, у його складі наявне реабілітаційне відділення, яке планується відкрити на базі центральної міської клінічної лікарні у терапевтичному та фізіотерапевтичному відділеннях. Тут передбачені палати для перебування пацієнтів, реабілітаційні зали, кабінети ерготерапії, ментального здоров’я, фізіотерапевтичні кабінети. Теперішнє фізіотерапевтичне відділення ввійде у склад реабілітаційного, тому потреба у функціонуванні самостійного фізіотерапевтичного відділення відпаде.

За дорученням міського голови розробляється проєктно-кошторисна документація з капітального ремонту реабілітаційного відділення, яке буде відповідати вимогам для контрактування з НСЗУ за пакетом «Реабілітаційна стаціонарна допомога».

Питання надання медичної допомоги військовослужбовцям у комунальних медзакладах Ужгорода  – на особистому контролі міського голови й управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення. Відмов у лікуванні військовим, про що пишуть у соцмережах, не було і не може бути.

На сьогодні у медичних закладах, які підпорядковані управлінню охорони здоров’я та цивільного захисту населення міськради, пройшли лікування 967 військовослужбовців. У 2023 році з міського бюджету додатково для надання медичних послуг військовослужбовцям виділили понад 1,2 мільйони гривень.

Для військовослужбовців, учасників бойових дій, які звільнились із лав ЗСУ та отримали травми, поранення, розроблена міська програма – захисники проходять медичну реабілітацію у санаторії «Боржава»», – йдеться у повідомленні Ужгородської міськради.

ЗакарпатПост