Ужгород патрулюватимуть студенти… разом із міліцією

Цього тижня 10 студентів-правників природничо-гуманітарного коледжу ЗакДУ отримали з рук заступника міського голови Юрія Белякова та начальника Ужгородського МУ УМВС України в Закарпатській області Івана Цьоки посвідчення учасника громадського формування «Студентський загін сприяння міліції».

Цей крок був для 5 хлопців та 5 дівчат 4-го курсу коледжу цілком свідомим і добровільним. Вони зауважують, що практика виявлення та документування правопорушень неабияк згодиться їм для подальшого вибору місця роботи й набуття професійного досвіду. Вже днями студенти розпочнуть навчання, під час котрих працівники міліції розкажуть, яких правил та законів повинні дотримуватися члени громадських формувань при охороні правопорядку.

Саме ж патрулювання вулиць Ужгорода групами в складі 1 правоохоронця та 2 студентів, імовірно, розпочнеться вже з квітня. Очікується, що таке нововведення удвічі збільшить кількість патрулів, тож навіть у «найскладніших» районах міста незабаром стане спокійніше.

Подібні формування, створені в інших містах та селах Закарпаття, вже довели свою потрібність. За даними правоохоронців, нині у краї діє 307 формувань, в яких задіяно понад 6 тисяч осіб. Найактивніше вони працюють у Рахові, Доброні, Дякові тощо.

Відтепер добровольці допомагатимуть міліції і в Ужгороді. Очікується, що незабаром до 10 студентів природничо-гуманітарного коледжу ЗакДУ доєднаються загони, створені на базі юридичних факультетів ЗакДУ та УжНУ і факультету суспільних наук УжНУ.

zakarpatpost.net