Чим вразила закарпатця зустріч із французькою залізною мадам

Чи знаєте ви, що Ейфелева вежа майже нічим не відрізняється від будь-якої телевізійної вишки, яких на Закарпатті багато? Хіба що величиною… А що іншою її назвою є «залізна мадам»? Або що для того, аби потрапити на неї, треба півдня чекати черги, щоб придбати квиток?

  • Читай закарпатські новини у газеті «Закарпатські оголошення»

Інформатор газети «Закарпатські оголошення» побував у Парижі і вирішив поділитися з читачами враженнями про Ейфелеву вежу, яка вважається символом Парижу.

Побачити і… залишитись без грошей

Передусім варто зазначити, що нічого надприродного в Ейфелевій вежі немає. Першим враженням було розчарування, адже в школі про неї розповідали так піднесено, що здавалося, ніби вежа – шедевральний витвір мистецтва усіх часів. Однак це звичайна металева конструкція, яка дуже нагадує наші ретрансляційні вишки у горах. Правда, її оздоблено ілюмінацією і вночі вона гарно світиться. Ще неприємно вразили величезні черги. Щоб піднятися ліфтом на один із трьох поверхів або на всі три, треба чекати половину дня. І вартість такого задоволення досить висока. У залежності від висоти це коштує: підйом на другий (у них це – перший) – 7 євро (183 гривні), другий рівень на ліфті – 17 євро (145 гривень), а вершина – 25 євро (654 гривні).

На кожному поверсі є безкоштовний туалет. Бо щоб спуститися на землю, також треба вистояти в черзі. На кожному поверсі є також ресторани, але ціни там дуже високі.

Загалом Париж – чи не найдорожче місто в Європі. Ціни там захмарні. А от враження від споглядання панорами столиці Франції з висоти – дійсно неймовірні. Однак у нас такий адреналін можна отримати й безкоштовно, адже які краєвиди відкриваються абсолютно з кожної закарпатської гори – словами не описати! Повний текст читай у газеті «Закарпатські оголошення»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс 23375. zakarpatpost.net