В Ужгороді відбулися урочистості, приурочені до Дня місцевого самоврядування

День місцевого самоврядування в Україні відзначають вже двадцять перший рік поспіль, відтоді як у 1990-му році 7 грудня прийнято закон «Про місцеве самоврядування в Україні». У цей день святкують майже сім з половиною тисяч депутатів у 307 сільських, 19 селищних, 13 районних та обласній радах.

Привітали присутніх голова обласної державної адміністрації Олександр Ледида, голова облради Іван Балога, керівники правоохоронних органів Закарпаття, духівництво, повідомили zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.

– Своїм волевиявленням громади довірили вам представляти їх інтереси на всіх рівнях влади. Закарпатці повсякчас розраховують на вашу підтримку та допомогу. У свою чергу виконавча гілка влади області покладається на вас, як на партнерів та союзників у роботі, – наголосив очільник Закарпаття Олександр Ледида.

Працівники місцевих рад отримали відзнаки Верховної Ради України, обласної адміністрації та облради. Зокрема, почесними грамотами Закарпатської державної адміністрації відзначили депутатів облради Олексія Баранюка, Федора Харуту, Ростислава Федіва і Михайла Кіндрата, голову Свалявської райради Івана Гартавела, та Ірлявського сільського голову Василя Чорнака.

zakarpatpost.net